Google brengt Android 8.0 Oreo uit voor Pixel en Nexus

82
0

Google heeft vandaag Android Oreo, de naam van de nieuwste Android-versie, officieel aangekondigd. De eerste system images staan online voor mensen die deze handmatig op hun mobiele telefoon willen installeren. Hiermee bevindt de nieuwe versie zich niet langer in een publieke bèta. Deze images zijn bedoeld voor Google’s Pixel- en Nexus-toestellen. Een daadwerkelijke over-the-air (OTA) update volgt binnenkort.

De nieuwste Android-versie is te downloaden op de officiële Android-website. Gebruikers dienen er wel rekening mee te houden dat hier alleen een nieuwe installatie mee kan worden gedaan. Hierdoor zullen apps en andere bestanden verloren gaan tijdens het installeren van het nieuwe besturingssysteem. Om deze reden is het aan te raden eerst een volledige back-up te maken van belangrijke gegevens.

Nieuwe toevoegingen aan Android Oreo

Android Oreo brengt onder meer de nieuwe Notification Channels, waarmee ontwikkelaars van apps in staat worden gesteld meer informatie via een notificatiebericht te delen. Ook maakt de nieuwe versie het voor ontwikkelaars mogelijk om de vorm van icoontjes aan te passen. Hierbij hebben zij de mogelijkheid om de voor- en achtergrond op te geven. De notificaties en icoontjes komen verder samen in een nieuwe functie, welke Google de naam Notification Dots heeft gegeven. Apps zullen hiermee in staat zijn om het aantal ongelezen berichten, bijvoorbeeld social media-apps of een mailprogramma’s, in een bubbel naast het icoon van de app te laten zien.

Verder heeft Google achter de schermen een groot aantal verbeteringen aan de Android-versie toegevoegd. Zo moet Android Oreo beter beschermd zijn tegen malware en moeten de prestaties en accuduur een merkbare verbetering krijgen. Het besturingssysteem is namelijk beter in staat om achtergrondprocessen te beperken, waardoor meer rekenkracht overblijft voor apps die gebruikers daadwerkelijk willen gebruiken.

Voor welke toestellen is Android Oreo beschikbaar?

Android 8.0 Oreo kan geïnstalleerd worden op de Pixel, Pixel XL, Nexus 5X en Nexus 6P. Ook de Nexus Player en de Pixel C-tablet kunnen van het nieuwe besturingssysteem worden voorzien. Het is nog niet bekend wanneer andere smartphone- en tabletfabrikanten de Android-versie voor hun toestellen beschikbaar maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.