Hardwarefabrikant HTC heeft de prijs van zijn VR-headset Vive met 200 euro verlaagd, waarmee het toestel nu voor 699 euro te koop is. De headset wordt geleverd met twee Lighthouse-stations en controllers. Ook zal er een proefperiode van een maand op Viveport worden meegeleverd, een dienst waarmee gamers elke maand een aantal VR-games uit kunnen proberen. Met de prijsverlaging probeert het Taiwanese technologiebedrijf de headset toegankelijker te maken voor een breder publiek.

De nieuwe prijs van de Vive volgt op de prijsverlaging die eerder voor de Rift van Facebook dochteronderneming Oculus werd doorgevoerd. Deze is sinds enkele weken voor 599 euro te koop (momenteel 449 door een zomeraanbieding) en wordt geleverd met een Xbox One-controller, twee Oculus Touch-controllers en zeven games. Hieronder valt onder meer Lucky’s Tale.

HTC heeft in een persbericht laten weten in het najaar de meeste gamers op de markt te verwachten. Daarom het heeft bedrijf ervoor gekozen om de prijsverlaging per direct door te voeren, zo laat social media manager Matthew Gepp van HTC in een persbericht weten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here