Intel heeft vandaag vier nieuwe processors uit de achtste Intel Core-generatie aangekondigd. Het gaat hier om de energiezuinige U-modellen die voor laptops zijn ontwikkeld. Het bedrijf geeft aan dat de nieuwe processors een snelheidsverhoging tot 40 procent kunnen behalen ten opzichte van de Kaby Lake-processors uit de vorige generatie. Computers van 5 jaar oud moeten volgens Intel tweemaal zoveel rekenkracht krijgen na een upgrade.

De geplande aankondiging die Intel deed omvat de nieuwe 15 watt Kaby Lake-R U-modellen, die speciaal bedoeld zijn voor laptops en Ultrabooks. Het gaat hier om de Intel Core I7-8650U, I7-8550U, I5-8350U en I5-8250U, welke worden gefabriceerd op 14nm. Met deze processors is het voor de eerste keer mogelijk om Ultrabooks van een quadcore-processor te voorzien. Intel refereert naar de nieuwe processors als een refresh van de Kaby Lake-architectuur.

De vier nieuwe quadcore-processors zijn voorzien van HyperThreading en bevatten daardoor acht threads, ten opzichte van de dualcore-processors uit de vorige generatie diet het zonder HyperTreading moesten doen. De kloksnelheden van de vier processors zijn in de basis vergelijkbaar, maar kunnen met een maximale kloksnelheid oplopen tot 4,2GHz. Dit moet zich vertalen in betere prestaties, wat volgens Intel tot wel 40 procent zou moeten zijn ten opzichte van de vorige generatie Kaby Lake-processors.

Met de nieuwe i5 en i7-processors voor laptops en Ultrabooks wil Intel het voor bezitters van deze apparaten mogelijk maken optimaal te genieten van een langere batterijduur, 4K-resolutie, games en een soepele virtual reality-ervaring.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.