Er is een bètaversie van de nieuwe firmware-update voor de Playstation 4 uitgebracht. Een selecte groep, welke zich eerder voor de bèta konden inschrijven, kan aan de slag met meerdere nieuwe functionaliteiten. Hieronder vallen onder meer Family Accounts en nieuwe opties voor notificaties. Bezitters van een Playstation 4 Pro krijgen daarbij ook de mogelijkheid om hun spelsessie te streamen naar Twitch in Full HD-resolutie.

Sony heeft de nieuwe functies uitgebreid toegelicht op de officiële Playstation-website. Een van de toevoegingen is de manier waarop Sony met ouderlijk toezicht om gaat. Momenteel kan een ouder een hoofdaccount opzetten, waaronder maximaal 6 accounts kunnen worden aangemaakt. Deze onderliggende accounts zijn bedoeld voor gebruikers die jonger dan 18 jaar zijn. Zo kan een ouder voorkomen dat kinderen met content in aanraking komen dat een te hoog leeftijdsadvies heeft.

Het Japanse bedrijf wil het bovenstaande systeem vervangen met de Playstation 4 firmware-update 5.0, waar het naar refereert als ‘Family on Playstation Network’. Na het installeren van de update kunnen meerdere ouders onderdeel zijn van dezelfde ‘familie’. De originele beheerder kan eenvoudig een ander PSN-account promoveren, waardoor deze dezelfde rechten krijgt.

Verder zal de nieuwe firmware-update het voor gebruikers mogelijk maken om notificaties tijdens het afspelen van video’s uit te schakelen. Ook zullen zij in staat zijn om de kleur van pop-ups aan te passen en een privacy-modus in te schakelen, welke ervoor zorgt dat de afzender en inhoud van een ontvangen bericht niet meteen in de pop-up zichtbaar zijn. Tot slot kunnen notificaties bereikt worden via het Quick Menu.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.