De nieuwe cryptovaluta Bitcoin Cash is in de afgelopen 48 uur ruim twee keer zoveel waard geworden, na indicaties dat het doel om transacties sneller te verwerken lijkt te worden bereikt. Na een langere periode een prijs rond de 300 dollar te hebben aangehouden, steeg de digitale valuta donderdagmiddag al naar 465 dollar. Op het moment van schrijven is de prijs van Bitcoin Cash 624,80 dollar.

Met de prijsstijging van Bitcoin Cash heeft de digitale munt momenteel een totale marktwaarde van ruim 10,3 miljard dollar, wat omgerekend neerkomt op 8,75 miljard euro. Hiermee staat Bitcoin Cash op de derde plek van digitale valuta als het gaat om totale marktwaarde. Op de tweede plek staat Ethereum met 27,9 miljard dollar. Met een totale waarde van 67,8 miljard dollar wordt de eerste plaats bezet door Bitcoin, de digitale munt die momenteel voor 4100 dollar wordt verhandeld.

Bitcoin heeft de afgelopen tijd een flinke groei doorgemaakt. Begin deze maand werd de digitale munt voor ongeveer 2700 dollar verhandeld. Op 16 augustus steeg dit bedrag tot boven de 4400 dollar uit.

Wat is Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash is een relatief nieuwe valuta dat eerder deze maand ontstond na een hard fork van Bitcoin. Eerder deze week demonstreerde Bitcoin Cash-miners dat de digitale valuta een blocksize van 8MB aan kan, ten opzichte van Bitcoin’s blocks die slechts 1MB aan transacties bevatten. Hierdoor kunnen meer transacties worden verwerkt per block en ligt de prijs per transactie lager dan bij Bitcoin.

Segwit2x

Momenteel lijkt er opnieuw een nieuwe hard fork gepland te staan voor november dit jaar. Deze hard fork, waar naar gerefereerd wordt als Segwit2x, zal de tweede van het Bitcoin-netwerk zijn in 2017, en zal wederom een nieuwe cryptovaluta in het leven roepen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.