Taiwanese hardwarefabrikant HTC heeft een aanmelding gedaan bij de Amerikaanse FCC. Uit deze aanmelding blijkt dat de Google Pixel 2 een knijpbare behuizing zal krijgen, waarmee onder meer apps gestart kunnen worden. Dit nieuws zou bevestigen dat HTC de ontwikkelaar van het nieuwe Pixel-toestel is.

Android Police maakte als eerste melding over de aanmelding van HTC bij de Federal Communications Commission. De functionaliteit is vergelijkbaar met die van het HTC U11-toestel en moet de naam Active Edge krijgen. Het kan worden gebruikt om Google Assistant op te starten. Vermoedelijk zal het ook mogelijk zijn om andere applicaties hiermee te starten.

Het betreft hier slechts de reguliere Pixel 2. Het is op dit moment niet bekend of de XL-variant, die volgens geruchten door LG ontwikkeld zal worden, ook van een knijpbare behuizing zal worden voorzien.

Uit de aanmelding blijkt verder dat de Pixel 2 op Android 8.0.1 zal draaien, een nog niet uitgebrachte versie van het mobiele besturingssysteem. Ook zouden gebruikers ruim 50GB aan opslagruimte kunnen gebruiken. Hierdoor is de kans groot dat er een totale opslagcapaciteit van 64GB in de Pixel 2 aanwezig zal zijn. Eerder werden de technische specificaties van het nieuwe toestel uitgelekt, waaruit bleek dat er 4GB aan geheugen en een Snapdragon 835-processor in de Pixel 2 aanwezig zullen zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.