Facebook gaat zijn Marketplace-dienst naar Nederland brengen. Hiermee kunnen gebruikers van het sociale platform tweedehands spullen kopen en verkopen. De dienst was al sinds afgelopen jaar in de Verenigde Staten beschikbaar, maar zal nu ook naar 17 Europese landen worden gebracht.

Facebook deed deze aankondiging vandaag op zijn website. Het bedrijf heeft aangegeven de Marketplace naar 17 Europese landen te brengen, waaronder naar Nederland, België, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk. Hiermee hoopt Facebook meer mensen de mogelijkheid te geven tweedehands spullen te kopen of verkopen. De uitrol van de Marketplace zal geleidelijk plaatsvinden, wat wil zeggen dat mogelijk niet iedereen meteen toegang zal hebben tot de nieuwe functie.

Het verkoopplatform van Facebook kan via een nieuw icoon aan de onderkant in de Facebook-app opgevraagd worden, waar ook de nieuwsfeed gevonden kan worden. De gebruiker zal dan advertenties te zien krijgen van spullen die in de buurt worden aangeboden. Ook zijn er specifieke zoekmogelijkheden en filters aanwezig, zoals de mogelijkheid om basis van categorie en prijs te zoeken. Verder kan er eenvoudig binnen een specifieke locatie gezocht worden naar tweedehands spullen.

Een specifiek product kan worden geselecteerd door op de afbeelding ervan te drukken. Er worden dan meer details getoond, waaronder een productomschrijving, de gegevens van de verkoper en zijn locatie. Geïnteresseerden kunnen vervolgens via Facebook Messenger met de verkoper contact opnemen.

Facebook brengt eigen marktplaats uit in Nederland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here