Facebook heeft het Duitse bedrijf Fayteq overgenomen. Deze start-up bouwt plug-ins voor video-editingsoftware waarmee objecten kunnen worden verwijderd, of juist kunnen worden toegevoegd. Dit laatste kan bijvoorbeeld goed bij AR-toepassingen van Facebook worden gebruikt.

De overname werd voor het eerst aan licht gebracht door Deutsche Startups. Een woordvoerder van het sociale platform bevestigde het nieuws vervolgens tegenover Variety. Het is op dit moment niet bekend hoeveel het sociale netwerk voor de Duitse start-up heeft betaald.

De overname kan voor Facebook erg handig zijn als het bedrijf doorgaat met het bouwen van video-filtering technologie, zowel voor livestreams op de Facebook-website als op platformen als Instagram Stories. Ook kan de expertise en patentenportfolio van het Fayteq worden gebruikt als het gaat om AR-toepassingen (Augmented Reality), waarbij de directe omgeving voor de gebruiker wordt aangepast door middel van het toevoegen van objecten via bijvoorbeeld een bril.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here