Elon Musk’s OpenAI verslaat ’s werelds beste Dota 2 speler

119
0

Non-profitorganisatie OpenAI, waar Tesla- en SpaceX-topman Elon Musk een van de oprichters van is, heeft een computer het op laten nemen tegen ’s werelds beste Dota 2 speler. De eSport-professional Danylo “Dendi” Ishutin moest het afleggen tegen de bot en werd verslagen.

Elon Musk heeft in een reactie op Twitter laten weten dat het de eerste keer is dat een professionele competitieve eSports-speler heeft verloren van een bot. Hij noemt de strategie-game Dota 2 ‘veel complexer dan traditionele bordspellen zoals schaken en Go’. Elon Musk is zelf een van de oprichters van OpenAI, dat in San Francisco gevestigd is.

Dendi werd verslagen tijdens het jaarlijkse Dota 2 toernooit dat door software- en gameontwikkelaar Valve wordt georganiseerd. Dit gebeurde in gelimiteerde 1-vs-1 wedstrijd.

De OpenAI-ontwikkelaars laten weten dat de bot zonder enige vorm van kennis aan het spel Dota 2 is begonnen. Doordat de bot constant tegen een exacte kopie van zichzelf speelt is de kans van winnen voor beide versies gelijk. Hierdoor is het in staat zichzelf te ontwikkelen en steeds beter te worden, tot op het punt waar de bot in staat is het op te nemen tegen professionele eSports-spelers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here