Vandaag heeft Twitch zijn officiële desktop-applicatie uitgebracht nadat de software zich maandenlang in bèta-fase bevond. De definitieve versie van de Twitch Desktop App bevat functies die niet in de webversie aanwezig zijn, zoals (video)gesprekken, servers en een zogenoemde ‘dark mode’.

De desktop-applicatie kan gratis via de officiële website van Twitch worden gedownload. De applicatie is beschikbaar voor zowel Windows als Mac-gebruikers, en kan als alternatief voor de webversie worden gebruikt. Beide varianten verschillen op het gebied van functionaliteit overigens niet veel van elkaar. Wel is het bij de desktop-variant mogelijk om video’s op een donkere achtergrond te bekijken. Ook kunnen gebruikers een eigen server opzetten om met andere spelers in contact te blijven.

De lancering van de Twitch-applicatie vindt plaats op dezelfde dag als de introductie van videogesprekken binnen Discord, een communicatieplatform voor gamers. Deze functionaliteit werd vandaag in testfase voor de VoIP-software uitgebracht, een functie die ook volledig werkend in de desktop-applicatie van Twitch aanwezig is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here