Intel zal binnenkort de achtste generatie van zijn Core-processors aankondigen, welke de naam Coffee Lake heeft gekregen. Deze moeten de strijd aan gaan met AMD’s recentelijk aangekondigde Ryzen Threadripper-processors. De processors worden gefabriceerd op 14nm en zullen op 21 augustus worden aangekondigd.

Dit liet de chipmaker vandaag weten in een officieel persbericht. Intel claimt dat de achtste generatie Core-processors in bepaalde applicaties tot wel 30 procent sneller zijn dan de huidige Kaby Lake-processors. Dit is echter nog niet geverifieerd door een onafhankelijke partij. Mocht deze claim waar blijken te zijn, dan kan dit als een van de grootste sprongen in tijden worden gezien als het gaat om prestaties van Intel-processors.

Op dit moment is er vrijwel geen officiële informatie beschikbaar over Coffee Lake, los van het feit dat deze de strijd aan moet gaan met AMD’s Ryzen Threadripper-processors. Wel gaan er geruchten dat i3-varianten met vier en 6 cores aan Intel’s aanbod toegevoegd zullen worden.

Aankondiging week voor lancering i9-7920X

Een week na de aankondiging van de achtste generatie Core-processors zal het bedrijf zijn eerste 12-core i9-processor, de i9-7920X, lanceren. Hiermee hoopt het bedrijf het op te nemen tegen de high-end Threadripper CPU’s van AMD, welke op 10 augustus gelanceerd zullen worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here