Het Amerikaanse technologiebedrijf Apple heeft zijn kwartaalcijfers gepubliceerd. Hieruit blijkt dat de omzet en winst van de smartphonefabrikant fors zijn toegenomen. Dit is onder meer te danken aan de verkoop van een miljoen extra iPhone toestellen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De prijs per aandeel van Apple steeg vandaag ruim 5 procent.

In totaal werden gedurende het afgelopen kwartaal ruim 41 miljoen iPhone-toestellen verkocht. Dit komt neer op ongeveer een miljoen meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De totale omzet kwam neer op een forse 45,4 miljard dollar, omgerekend zo’n 38,3 miljard euro. De omzet in deze periode steeg hiermee 7 procent ten opzichte van afgelopen jaar.

De totale winst van Apple kwam neer op 8,7 miljard dollar. Dit is omgerekend ongeveer 7,3 miljard euro. Dit bedrag ligt 12 procent hoger ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Concurrentie voor Apple blijft toenemen

Apple staat nog altijd op de eerste plek als meest waardevolle beursgenoteerd bedrijf ter wereld. De concurrentie waar Apple het tegen op neemt is echter op zijn minst explosief te noemen. Vooral China, waar Huawei de lokale markt voor smartphones domineert, is een grote uitdaging voor de Amerikaanse smartphonefabrikant. Huawei kondigde onlangs aan zich meer op de high-end markt van smartphones te willen richten, daar waar het voorheen voornamelijk groot is geworden door het uitbrengen van low-end toestellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.