Sony heeft aangekondigd de prijzen van zijn Playstation Plus-abonnementen te zullen verhogen. Op jaarlijkse basis zal er 10 euro meer voor een lidmaatschap gevraagd worden, wat een verhoging naar 59,99 euro per jaar is. De prijsverhoging zal op 31 augustus worden doorgevoerd.

De maandelijkse prijs van een Playstation Plus-abonnement zal worden verhoogd van 6,99 naar 7,99 euro. Per kwartaal zal er een bedrag van 24,99 euro worden gevraagd, een verhoging van 5 euro. Het jaarlijkse bedrag gaat 10 euro omhoog, naar 59,99 euro. Sony deed deze bekendmaking op zijn officiële Playstation Plus-pagina. Alle huidige abonnees zullen door middel van een mail op de hoogte gebracht worden van de nieuwe prijzen.

De nieuwe prijzen zullen vanaf 31 augustus automatisch in rekening worden gebracht voor alle abonnees. Wie hier niet mee akkoord gaat of simpelweg zijn abonnement niet wil verlengen, kan ‘auto-renew’ uitschakelen bij de accountinstellingen. Dit moet wel minimaal 48 uur voor de verlenging gebeuren, om te voorkomen dat het bedrag alsnog wordt afgeschreven.

Met de prijsverhoging wordt een Playstation Plus-abonnement op jaarlijkse basis net zo duur als het Xbox Live Gold-abonnement van Microsoft. Deze zijn per maand en kwartaal echter goedkoper, met een respectievelijke prijs van 6,99 en 19,99 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.