Huawei is een van de grootste smartphonefabrikanten ter wereld geworden geworden. In thuisland China staat het bedrijf op de eerste plek en internationaal staat Huawei onder Apple en Samsung als grootste leverancier van smartphones. Dit is te danken aan de low-end toestellen die Huawei uitbrengt, waarmee het zich voornamelijk op opkomende markten richt. Het bedrijf zal echter een andere richting inslaan.

Toestellen van Huawei wisten voornamelijk veel terrein te winnen binnen opkomende markten. Deze hadden niet het grote geld om uit te geven aan dure toestellen van bijvoorbeeld Apple en Samsung, maar waren gezamenlijk toch goed voor een flinke hoeveelheid inkomsten voor de Chinese smartphonefabrikant.

Het landschap ziet er nu echter heel anders uit, zo laat Huawei tegenover Bloomberg weten. Huawei’s hoofd van de consumentenafdeling, Richard Yu, geeft aan dat het bedrijf low-end toestellen op zal geven, simpelweg omdat er bijna geen winst meer uit gehaald kan worden. Hier voegt hij aan toe dat de fabrikant zich wil richten op de uitbreiding binnen andere regio’s. Europa, China en Japan worden hierbij als voorbeelden genoemd.

Het nieuws dat Huawei meer overschakelt naar duurdere smartphones komt niet geheel onverwacht. De smartphonefabrikant richt zich steeds meer op de high-end toestellen, waarbij de Nexus 6P voor Google een goed voorbeeld is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.