Sinds deze vrijdag ligt de New Nintendo 2DS XL in de Nederlandse winkels. Het is de duurdere variant van de reguliere Nintendo 2DS en heeft een vergelijkbare opklapbare behuizing als de Nintendo 3DS (XL). Nintendo’s nieuwe handheld wordt voor 149 euro verkocht.

De New Nintendo 2DS XL wordt in twee verschillende kleuren verkocht. Als eerste is er een zwart met blauwe versie verkrijgbaar, en als alternatief een wit met oranje versie. Er zijn reeds meer dan duizend spellen uitgebracht voor het 2DS/3DS-platform uit die compatibel zijn met de New Nintendo 2DS XL.

De nieuwe handheld van consolefabrikant en gameontwikkelaar Nintendo bevat net als zijn voorgangers twee verschillende schermen. Het onderste touchscherm heeft een diagonale afmeting van 4,18 inch en het bovenste scherm een afmeting van 4,88 inch. De beschikbare opslagruimte kan worden uitgebreid met een microSD-kaart. Het totale gewicht van de handheld bedraagt 260 gram.

Op 15 juni werd de New Nintendo 2DS XL in Australië en Nieuw-Zeeland uitgebracht.  Op 13 juli volgden Japan en Zuid-Korea. Nu kunnen ook Amerikaanse en Europese spelers met de handheld aan de slag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here