Apple heeft een bedrag van 2 miljard dollar naar Nokia overgemaakt, wat omgerekend 1,7 miljard euro is. De Amerikaanse technologiegigant heeft dit gedaan als onderdeel van een eerdere schikkingsovereenkomst. Hiervoor waren de twee bedrijven jarenlang in een juridische strijd verwikkeld omtrent patentinbreuk. Apple probeert hiermee een verder conflict, dat vergelijkbaar zou zijn met die het met Samsung had, te voorkomen.

“We hebben een aanzienlijke vooruitbetaling van 1,7 miljard euro van Apple ontvangen, waardoor onze vrije kasstroom verder wordt versterkt,” zo laat Nokia weten in de presentatie van zijn kwartaalcijfers. De komende periode zullen er door het Finse bedrijf verdere inkomsten uit de deal met Apple worden gehaald.

Afgelopen jaar begon de juridische strijd tussen Apple en Nokia, toen Nokia met de vinger naar Apple wees voor het schenden van tientallen patenten van het Finse bedrijf, waaronder die van dochterondernemingen. Omdat Nokia een aanzienlijke geschiedenis heeft in de mobiele telefoniemarkt, nemen vele smartphonefabrikanten licenties bij het bedrijf af voor specifieke technologieën. Hierbij kan onder meer gedacht worden aan patenten omtrent schermtechnologie en antennes. Apple en Nokia hebben in 2011 een overeenkomst gesloten, vlak na een eerdere rechtszaak tussen de twee bedrijven. Echter werd geen nieuwe overeenkomst gesloten, omdat Nokia volgens de Amerikaanse gadgetfabrikant oneerlijke voorwaarden zou eisen.

Nadat Apple rechtstreeks door Nokia werd aangeklaagd, werd in mei dit jaar een schikking getroffen waar de betaling van 1,7 miljard euro een onderdeel van is. Het is onbekend wat Nokia met het betaalde bedrag zal doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.