Facebook heeft met tweede kwartaalcijfers van dit jaar bekend gemaakt dat ruim een miljard mensen iedere dag WhatsApp gebruikt. Gebruikers van de mobiele chatdienst zouden dagelijks meer dan 55 miljard berichten en 4,5 miljard afbeeldingen versturen. Facebook zelf heeft 1,32 miljard dagelijkse gebruikers.

De mededeling van Facebook dat WhatsApp op dagelijkse basis een miljard actieve gebruikers heeft, toont de vooruitgang sinds het afgelopen jaar. Toen kondigde de technologiegigant aan iedere maand dit aantal te behalen. Het totale aantal maandelijkse gebruikers van de app is uitgegroeid tot 1,3 miljard. Ook zouden zij dagelijks meer dan een miljard video’s met hun contactpersonen delen.

WhatsApp statistieken Q2 2017

WhatsApp is wereldwijd erg populair en ondersteund inmiddels 60 verschillende talen. Omdat de dienst gratis, makkelijk in gebruik en zeer betrouwbaar is, zoeken mensen steeds vaker hun contacten op met WhatsApp, in tegenstelling tot klassieke mobiele communicatiemiddelen zoals mobiel bellen en het versturen van SMS-berichten.

Ook Facebook doet het niet slecht

Ook moederbedrijf Facebook stopt niet met groeien, zo komt in de kwartaalcijfers naar voren. Het sociale netwerk bereikte eerder deze zomer de 2 miljard gebruikers, waarvan 1,3 miljard het platform op dagelijkse basis gebruiken. Het bedrijf van Mark Zuckerberg heeft hiermee een omzet van 9,3 miljard dollar en een winst van 3,89 miljard dollar behaald. Dit is percentage ligt 71% hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here