Amerikaanse zoekgigant Google gaat zijn streamingdiensten Google Play Music en YouTube Red samenvoegen, blijkt uit verslaggeving van techsite The Verge. Wel heeft Google laten weten dat deze wijziging niet direct zal plaatsvinden. Wanneer de samenvoeging zal gebeuren is nog onbekend.

Google Play Music is een dienst waarmee gebruikers audio kunnen streamen, terwijl YouTube Red advertenties weghaalt voor abonnees en exclusieve video’s biedt die niet door reguliere gebruikers bekeken kunnen worden.

De twee diensten zijn momenteel al in elkaar verweven. Zo krijgen alle abonnees van YouTube Red een gratis abonnement voor Google Play Music, zo staat op de officiële website van YouTube Red beschreven. Het is echter niet mogelijk om beide applicaties tegelijk te gebruiken. Gebruikers zullen daarom nog steeds moeten wisselen tussen de apps om muziek te streamen of video’s te bekijken.

Google Play Music is vergelijkbaar met muziekstreaming-diensten als Spotify, Deezer en Apple Music. Door de dienst met YouTube Red samen te voegen kan dit een grote voorsprong voor Google betekenen, gezien de gigantische muziekcollectie dat het op YouTube heeft. Hiermee zou het bedrijf in de voetsporen van gadgetfabrikant Apple treden, dat met zijn Apple Music-app reeds muziekvideo’s aanbiedt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here