Google heeft een nieuwe testversie uitgebracht voor Android O. Dit is vierde en laatste testversie, welke voornamelijk is bedoeld om de laatste problemen met het besturingssysteem uit de weg te werken. Ook moet deze de weg vrijmaken voor de uiteindelijke versie van het nieuwe mobiele besturingssysteem.

Google heeft de nieuwe testversie bestempeld als “release candidate”. Hiermee kunnen applicatieontwikkelaar hun apps klaarstomen voor de nieuwste Android-versie. Echter kunnen reguliere gebruikers de versie ook downloaden en installeren op hun mobiele apparaat. De testversie is beschikbaar voor de Pixel, Pixel XL, Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus Player, Pixel C en Android Emulator.

“Dit is de laatste testversie voordat we later deze zomer het officiële Android O platform lanceren voor consumenten,” aldus Google op zijn website. De Android-ontwikkelaar vervolgt: “Gebruik deze kans om testen af te ronden en publiceer updates binnenkort, om zo gebruikers goed over te kunnen laten stappen naar Android O.”

Apps die door ontwikkelaars aan de hand van de testversies zijn klaargemaakt voor het nieuwe besturingssysteem, zullen gebruik kunnen maken van enkele nieuwe functionaliteiten. Hieronder vallen onder meer notificatiekanalen, limitaties op het gebied van locatie-updates en een verbeterde implementatie van Doze. Verder wordt de omgang met toetsenborden verbeterd, zullen kleurprofielen worden toegevoegd, komt er ondersteuning voor meerdere schermen en worden diverse nieuwe codecs toegevoegd.

De uiteindelijke versie van Android O moet als eerste worden uitgebracht voor Google Pixel en Pixel XL. Een exacte lanceringsdatum is nog niet bekend, maar wordt in de komende weken verwacht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.