Microsoft heeft bekendgemaakt welke software vanaf de lancering van de Fall Creators Update voor Windows 10 niet langer ondersteund zal worden. Hier valt onder meer Microsoft Paint onder. Ook zal oude code worden opgeruimd, bijvoorbeeld van Outlook Express en EMET.

Het is niet ongebruikelijk dat onderdelen van het Windows-besturingssysteem opgeruimd worden zodra een nieuwe update wordt uitgebracht. De Amerikaanse technologiegigant maakt echter wel een verschil tussen software dat wordt verwijderd en ‘deprecated’-software, wat betekent dat deze niet langer ondersteund wordt en in latere Windows updates alsnog kan worden verwijderd. Onder de laatste categorie vallen bijvoorbeeld Microsoft Paint, Sync Your Settings en Windows PowerShell 2.0

Vooral Microsoft Paint is een naam die opvalt. De eerste versie van deze software werd origineel voor Windows 1.0 in november 1985 uitgebracht. Vervolgens werd de software, dat voornamelijk bekend staat als ‘Paint’, nog jarenlang gebruikt en ondersteund.

Wanneer wordt de Fall Creators Update uitgebracht?

De Fall Creators Update zal later dit jaar naar Windows 10 worden gebracht. Hiermee wordt onder meer een nieuwe visuele weergave toegevoegd dat Microsoft Fluent Design System wordt genoemd. Eerder maakte Microsoft al bekend dat de Timeline-functie niet direct met de update beschikbaar zal worden. Deze zal middels een latere insider build naar het besturingssysteem worden gebracht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.