Bethesda heeft een nieuwe update voor Doom uitgebracht, welke versienummer 6.66 draagt. Deze update geeft iedereen die de originele game bezit gratis toegang tot alle Doom DLC, welke eerder voor de shooter werden verkocht. De seizoenspas kan niet langer worden aangeschaft.

De game director van Doom, Marty Stratton, heeft op Bethesda.net aangegeven dat de seizoenspas niet langer beschikbaar is. Alle multiplayer downloadable content dat eerder voor het spel is uitgebracht, kan nu door iedereen gratis gedownload worden. Het gaat hier onder meer om negen levels, drie nieuwe wapens en drie speelbare demonen. Dit komt bovenop de nieuwe features die afgelopen jaar aan de game werden toegevoegd, zoals nieuwe modi en de mogelijkheid om tegen bots te spelen.

De nieuwe update voor Doom voert verder aanpassingen door in het progressiesysteem. De manier waarop spelers nieuwe wapens, demonen, uitrusting en skins ontgrendelen is veranderd. Spelers kunnen zich nu focussen op challenges om een specifiek object vrij te spelen. Hiermee wordt de willekeur van het vrijspelen van specifieke objecten uit het spel gehaald.

Verder heeft ontwikkelaar id Software de hud aangepast. Hierdoor moet het eenvoudiger worden om scores en uitdagingen bij te houden. Ook is de kill card volledig op de schop gegaan. Deze laat spelers nu duidelijker zien hoe zijn aan hun einde zijn gekomen, niet alleen met informatie over wie hun gedood heeft, maar ook over het gebruikte wapen en de hoeveelheid aangerichte schade.

Prijsverlaging en gratis weekend

Als afsluiting is er een tijdelijke prijsverlaging van Doom naar 14,99 dollar aangekondigd, wat in ons geval naar alle waarschijnlijkheid neerkomt op 14,99 euro. Doom kan dit weekend door iedereen gratis gespeeld worden. Voor PC en Xbox One spelers begint dat vandaag. Playstation 4-bezitters kunnen het volgende weekend gratis met Doom aan de slag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.