Beveiligingsbedrijf Avast neemt Piriform over, het bedrijf achter opschoningssoftware CCleaner. Hiermee krijgt Avast volledige rechten over de software, dat wereldwijd zo’n 130 miljoen gebruikers heeft. Ongeveer 5 miljoen hiervan gebruiken de Android-app.

In de aankondiging die Avast Software op zijn website heeft gepubliceerd, noemt het Tsjechische bedrijf het kantoor in Londen als voornaamste reden van de overname. De maker van de populaire Avast-virusscanner wil hiermee zijn assortiment uitbreiden, naast Cleanup en AVG TuneUp dat vergelijkbare taken als CCleaner uit kunnen voeren.

Het is onbekend wat Avast voor de overname heeft betaald. Alle medewerkers van Piriform zullen in de Consumer Business-afdeling van Avast komen te werken.

Overname Piriform volgt na AVG Technologies

Het gaat de laatste jaren erg goed met Avast. In 2015 werd een nieuw hoofdkantoor in Praag geopend met een door Silicon Valley geïnspireerde stijl. Het jaar daarop nam het Centraal-Europese beveiligingsbedrijf zijn concurrent AVG Technologies over, dat zijn hoofdkwartier in Amsterdam heeft staan. Hier werd toen 1,3 miljard dollar voor betaald. Met deze overname groeide het totale aantal gebruikers van Avast-software tot boven de 400 miljoen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.