De Amerikaanse streamingdienst Netflix heeft op dit moment meer dan 104 miljoen betalende abonnees, zo bleek bij de bekendmaking van de kwartaalcijfers. Hieruit komt ook naar voren dat het bedrijf in het tweede kwartaal ruim 5 miljoen nieuwe abonnees heeft weten te werven. Ongeveer 80 procent hiervan zou zich buiten de Verenigde Staten bevinden.

Het internationale ledenaantal zou vrijwel gelijklopen met het aantal abonnees uit de Verenigde Staten. Dit zijn er namelijk 52 miljoen. Omdat Netflix zelf op 3,2 miljoen nieuwe leden had gerekend gedurende het tweede kwartaal, zijn hiermee de verwachtingen van het bedrijf fors overtroffen.

In het tweede kwartaal kregen onder meer House of Cards en Orange is the New Black een nieuw seizoen. Dit zijn beide series waar een hoop belangstelling voor is. In totaal werden in het tweede kwartaal 14 nieuwe seizoenen naar de streamingdienst gebracht. Verder heeft het bedrijf aangegeven dit jaar in totaal 40 nieuwe films uit te willen brengen. Hiermee laat Netflix zien flink te willen investeren in eigen content, waaronder zijn eigen series. Hieronder vallen naast de eerdergenoemde titels ook bekende namen als Narcos, Stranger Things en The Crown.

In april 2017 heeft Netflix aangegeven op wekelijkse basis meer dan 1 miljard uur aan films- en series naar zijn leden te streamen. Netflix mede-oprichter Reed Hastings vergeleek zijn bedrijf hiermee met Youtube, dat dagelijks verantwoordelijk is voor dit volume.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.