Het Amerikaanse e-commerce bedrijf Amazon heeft zijn hoogste dagomzet ooit behaald. De webwinkel zette ongeveer 1 miljard dollar aan omzet om. Hiermee werd op basis van omzet een hoger bedrag opgehaald dan op Black Friday en Cyber Monday. Dit gebeurde op Prime Day, een jaarlijks terugkomend evenement waarbij veel producten in de uitverkoop gaan.

Tijdens de 30 uur durende verkoopdag ging een breed assortiment aan producten met korting over de digitale toonbank. Hiermee werd een omzet van zo’n 1 miljard dollar aan omzet behaald, aldus analisten van Cowen & Co en JPMorgan Chase & Co. Dit komt neer op zo’n 900 miljoen euro en is drie keer zoveel als de dagelijkse omzet van Amazon in 2016, zo laat Bloomberg weten.

Het meest populaire product tijdens Amazon’s Prime Day was de Echo Dot mini-speaker, welke met 30 procent werd afgeprijsd. Met de uitverkoop incasseert het bedrijf een verlies, maar dit wordt snel terugverdiend door het grotere klantbestand.

De promotie leverde voor het Amerikaanse bedrijf een hoop nieuwe Prime Members op. Als Prime lid ontvang je bestelde producten binnen twee dagen. Ook krijgen leden gratis toegang tot 40.000 films en documentaires. Daarbij kunnen gratis boeken met Amazon Kindle worden gelezen. Op jaarlijkse basis kost Amazon Prime 99 dollar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here