Oculus, dochterbedrijf van Facebook, zou aan een nieuwe en draadloze VR-headset werken die in 2018 op de markt gebracht moet worden, zo laat Bloomberg weten. Het apparaat zal naar verluidt 200 dollar gaan kosten en vereist, in tegenstelling tot de Rift, geen krachtige computer. Oculus is nog niet ingegaan om de geruchten.

Momenteel zijn er twee varianten VR-headsets verkrijgbaar. Als eerste zijn er de goedkopere headsets die het mogelijk maken smartphones als VR-scherm te gebruiken, zoals bijvoorbeeld de Gear VR van Samsung. Verder hebben we de duurdere VR-headsets, zoals de Oculus Rift en HTV Vive. Deze moeten aan een krachtige computer gekoppeld worden om te kunnen functioneren. De nieuwe headset waar Facebook’s Oculus aan werkt, welke de werktitel ‘Pacific’ draagt, zou het gat tussen deze twee varianten moeten vullen.

Net als voorgaande hardware van Oculus zal ook de nieuwe Pacific-headset gericht zijn op gaming, video’s en social networking. Het apparaat kan gezien worden als een compacte Rift. Deze zal qua gewicht lichter zijn dan Gear VR-headset van Samsung, zo liet een anonieme bron tegenover Bloomberg weten. Het idee is dat iemand de headset in een tas mee kan nemen en kan gebruiken om bijvoorbeeld een film te kijken tijdens een vlucht, net zoals dat nu met een smartphone kan.

Het apparaat zal voor zo’n 200 dollar worden verkocht en vereist geen computer of smartphone om te kunnen functioneren, aldus mensen die bekend zijn met het ontwikkelproces. Het apparaat moet volgend jaar worden uitgebracht, met als doel een breder publiek kennis te laten maken met virtual reality.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.