Apple heeft vandaag aangegeven een nieuw datacenter in China op te willen zetten met een lokale ict-dienstverlener. Het Amerikaanse bedrijf doet dit om te voldoen aan de Chinese wetgeving en daarmee iCloud te kunnen blijven aanbieden in het land.

Het nieuwe datacenter wordt in de Chinese provincie Guizhou gebouwd. Hiervoor werkt Apple samen met het bedrijf Guizhou-Cloud Big Data Industry, een lokale datamanagement dienstverlener. Een woordvoerder liet weten dat deze stap een onderdeel vormt van Apple’s plan om 1 miljard dollar in de Chinese provincie te investeren. Dit komt omgerekend neer op zo’n 876 miljoen euro.

“De toevoeging van dit datacenter geeft ons de mogelijkheid om de snelheid en betrouwbaarheid van onze producten en services te verbeteren, terwijl we tegelijk voldoen aan nieuwe de regelgeving,” zo liet Apple in een verklaring tegenover Amerikaans persbureau Reuters weten. “Deze regelgeving vereist dat clouddiensten door Chinese bedrijven worden beheerd. Daarom werken we samen met GCBD om iCloud te kunnen aanbieden.”

Apple datacenters in Denemarken

Eerder maakte Apple al bekend ook een datacenter in Denemarken te bouwen. Dit wordt gedaan om Europese onlinediensten beter aan te kunnen bieden. Het geschatte bedrag dat hiervoor nodig is komt neer op ruim 800 miljoen euro. Het datacenter zou volledig op groene stroom dat opgewekt wordt uit windenergie en biomassa draaien. Dit zou het twee datacenter in Denemarken worden, waarvan de eerste in het Deense Viborg staat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here