Twitter geeft vanaf nu gebruikers de mogelijkheid om notificaties van onbekenden te blokkeren.  Door deze nieuwe functionaliteit in te schakelen zullen notificaties van accounts die niet worden gevolgd, niet langer getoond worden. Het Amerikaanse microblogging-platform heeft deze stap genomen om misbruik op het sociale platform tegen te gaan.

In een tweet maakte het bedrijf bekend de nieuwe functie te hebben toegevoegd. Gebruikers kunnen in totaal zes individuele filters in- of uitschakelen. Hierdoor kunnen notificaties onder gewenste omstandigheden uit de weergave worden gehaald, zodat deze niet langer zichtbaar zijn. De volgende filters kunnen worden beheerd:

  • Accounts die jij niet volgt
  • Accounts die jou niet volgen
  • Accounts die nieuw zijn
  • Accounts met een standaard profielafbeelding
  • Accounts zonder een bevestigd e-mailadres
  • Accounts zonder een bevestigd telefoonnummer

Zodra je een account volgt zullen de bovenstaande filters niet langer voor het gevolgde account werken. Notificaties van dat account zullen dan opnieuw worden getoond.

Twitter hoopt met deze stap gebruikers meer controle te geven over dergelijke instellingen. De overlast door ongewenste tweets kan hierdoor worden geminimaliseerd, en daarmee ook meteen het misbruik dat op het platform plaatsvindt.

Gebruikers van de Android- en iOS-app, alsook van de officiële website kunnen de nieuwe filters instellen. De Twitter-applicatie op Windows Phone bevat de nieuwe functionaliteit om specifieke notificaties uit te schakelen momenteel nog niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here