De Amerikaanse technologiegigant Microsoft heeft tijdens het Inspire evenement in Washington D.C. het startschot gegeven door Microsoft 365 aan te kondigen. Deze dienst bundelt Windows en Office in een abonnementsdienst dat voor MKB en Enterprise is bedoeld. Met diensten als Microsoft 365 hoopt het bedrijf samen met zijn partners te groeien binnen de markt van clouddiensten.

Microsoft 365 is een nieuwe manier voor bedrijven om zowel Windows 10 als Office 365 aan te schaffen. Deze diensten zijn reeds in vele vormen aangeboden, maar niet eerder als een gebundelde abonnementsdienst. Door een periodiek bedrag neer te leggen kunnen afnemers kiezen voor Microsoft 365 Enterprise, dat voor grootzakelijke organisaties is bedoeld, of Microsoft 365 Business, dat voor midden- en kleinbedrijven samengesteld is.

Microsoft 365 Enterprise zal vanaf 1 augustus worden verkocht voor een nog onbekend bedrag. Microsoft 365 Business vanaf 2 augustus publiekelijk getest worden. De lancering van deze variant staat gepland voor het najaar en zal maandelijks 20 dollar per gebruiker kosten.

Cloud

Microsoft probeert zijn marktpositie uit te breiden door zich meer te focussen op clouddiensten. Een grote reorganisatie dat het bedrijf onlangs heeft bevestigd is hier een onderdeel van. Hierbij zullen ‘duizenden’ banen verloren zullen gaan.

De technologiereus heeft ook samen met zijn hardware partners Dell, HP en Lenovo de beschikbaarheid van Azure Stack aangekondigd. Dit is een uitbreiding van Azure waarmee organisaties hun eigen hybride cloud-platform kunnen hosten. Hiermee kunnen grootzakelijke bedrijven vanuit hun eigen datacenter Azure diensten leveren, terwijl tegelijk de controle over het datacenter volledig behouden blijft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here