Sinds de lancering van de Galaxy S8 hebben gebruikers van Samsung’s nieuwste smartphone geprobeerd de Bixby-knop met speciale apps andere functies te geven. Eerder werd dit door de Zuid-Koreaanse hardwarefabrikant al tegengehouden. Echter kwamen ontwikkelaars van dergelijke apps al snel met oplossingen om deze blokkade te omzeilen. Het bedrijf heeft nu opnieuw een update uitgebracht die het toekennen van nieuwe functies tegen moet gaan.

De nieuwe update voor de Galaxy S8 lijkt vooralsnog alleen voor klanten de Amerikaanse provider T-Mobile beschikbaar te zijn. De fabrikant zou de update in de komende periode ook elders willen uitbrengen, waaronder in de Benelux. De Amerikaanse nieuwssite Android Police heeft op basis van eigen tests aangegeven dat alle ‘remapping-apps’ niet langer functioneren, waaronder apps als bxActions en BixBye. Hierdoor zal het voor gebruikers lastig tot onmogelijk worden om de Bixby-knop nog van een andere functie te voorzien.

Momenteel is alleen de Amerikaanse T-Mobile variant van de Galaxy S8 voorzien van de update. Diverse ontwikkelaars van remapping-apps hebben aangegeven de strijd niet op te zullen geven. Zij zullen opnieuw de mogelijkheden onderzoeken om eigen functies aan de Bixby-knop toe te kennen.

Wat is Bixby?

Samsung’s Bixby is een virtuele assistent die op basis van stemcommando’s opdrachten kan uitvoeren. Zo kan Bixby bijvoorbeeld zoekopdrachten uitvoeren, het nieuwsbericht tonen en bepaalde handelingen op de mobiele telefoon verrichten. Samsung hoopt hiermee de concurrentie aan te gaan met ontwikkelaars van vergelijkbare virtuele assistenten, zoals Apple (Siri), Google (Assistant) en Microsoft (Cortana).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.