Hardwareproducent Sasmung Electronics heeft afgelopen vrijdag aangegeven een winstgroei van 72 procent te hebben behaald, mede dankzij het succes van de Samsung Galaxy S8. Ook presteerde de Zuid-Koreaanse technologiegigant uitstekend bij zijn chipdivisie. Hiermee werden voorspellingen van analisten overtroffen.

Samsung gaat uit van een operationele winstgroei tot maar liefst 14 biljoen won, wat omgerekend zo’n 10,6 miljard euro is. Ook wordt er gerekend op een omzetstijging van 18 procent ten opzichte van vorig jaar. Dit komt neer op 60 biljoen won, tegenover de verwachting van analisten die op 59 biljoen won rekenden. Dit is omgerekend zo’n 45,6 miljard euro.

Aandelen van Samsung worden momenteel verhandeld voor een bedrag van 2.4 miljoen won, wat omgerekend neerkomt op zo’n 1.825 euro. Investeerders lijken hiermee een recordhoogte te bereiken, onder meer door de groeiende vraag naar chips die steeds complexere servers en mobiele telefoons aansturen.

Afgelopen donderdag heeft het bedrijf aangegeven ruim 16.3 miljard euro te zullen investeren in hun voorsprong op het gebied van geheugenkaarten en volgende-generatie beeldschermen.

Ook de Samsung Galaxy S8 (foto) heeft bijgedragen aan de positieve resultaten van Samsung. Hiermee wordt het debacle van de Samsung Galaxy Note 7 grotendeels achterwege gelaten. Deze smartphone werd in oktober 2016 op de markt gebracht, maar werd al snel teruggeroepen wegens brandgevaarlijke batterijen. Eerder maakte het bedrijf bekend een nieuwe variant van de smartphone naar de Zuid-Koreaanse markt te brengen. De nieuwe Galaxy Note 7 zal een batterij met een lagere capaciteit bevatten en mag vanzelfsprekend niet in brand vliegen.

De Zuid-Koreaanse technologiegigant is voornamelijk bekend van zijn televisies en smartphones, maar ook maakt de Aziatische hardwareproducent horloges, printers, monitoren, tablets, solid-state schijven, camera’s en koelkasten. De chipdivisie van Samsung zorgt voor hevige concurrentie met Amerikaanse branchegenoot Intel. Deze divisie was afgelopen jaar goed voor bijna de helft van Samsung’s operationele winst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.