Diverse Spotify-gebruikers lijken onbedoeld toegang te hebben gekregen tot een nieuwe feature die het zowel eenvoudiger als veiliger maakt om de app tijdens het autorijden te gebruiken. Zo maakt de interface gebruik maken van grotere knoppen en wordt stembediening ondersteund voor het navigeren. Het lijkt om een interne test van Spotify te gaan die niet publiekelijk beschikbaar hoort te zijn.

Een gebruiker van Reddit heeft op het sociale nieuwsplatform laten weten dat hij de nieuwe automodus per toeval aantrof. Dit gebeurde nadat hij de app had geüpdatet naar versie 8.4.7.1108. Nadat hij de stappen volgde naar het formulier om feedback te geven, kon hij niet verder doordat er een ‘@spotify.com’-mailadres vereist was om opmerkingen te kunnen versturen. Dit wijst erop dat de nieuwe feature voor Spotify nog niet klaar is voor het grote publiek en het daarom om een interne test gaat.

De feature kan worden gestart door op een klein auto-knopje te klikken. Deze knop is links onderin van de Spotify interface te zien zodra een nummer wordt gestart. Wanneer de automodus voor de eerste keer lanceert, wordt er een introductie getoond die alle nieuwe functionaliteit laat zien. Zodra je hier voorbij bent, worden drie grote knoppen aan de onderkant van het scherm getoond: vorige, stemherkenning activeren en volgende. Verticaal navigeren toont tabbladen als ‘Recent’ en ‘Aanbevolen’, terwijl met horizontaal scrollen afspeellijsten en albums kunnen worden geselecteerd. Op dit moment lijkt stemherkenning nog niet te werken, waarschijnlijk omdat Spotify-gebruikers de interface überhaupt nog niet horen te zien.

Een ander groot onderdeel van de automodus is dat een stem nummers en namen van afspeellijsten noemt, vermoedelijk om te voorkomen dat deze moeten worden gelezen door de gebruiker terwijl hij de auto bestuurt. Hiermee worden onveilige situaties op de weg vermeden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.