Let’s Encrypt heeft op zijn website aangekondigd vanaf januari 2018 te willen starten met het uitgeven van gratis wildcardcertificaten. De organisatie probeert hiermee webmasters volledig op een versleutelde HTTPS-verbinding voor hun website over te laten stappen. Wildcardcertificaten hebben de eigenschap om alle subdomeinen van een specifiek hoofddomein te versleutelen. Zonder wildcardcertificaat zijn hier meerdere SSL-certificaten voor nodig.

De organisatie achter Let’s Encrypt heeft aangegeven veel verzoeken voor wildcardcertificaten te hebben ontvangen. Dergelijke certificaten maken het in sommige gevallen een stuk eenvoudiger om versleuteling voor het domein (bv. techzilla.nl) en alle onderliggende subdomeinen (bv. *.techzilla.nl) in te stellen. Deze certificaten zullen worden uitgegeven middels het nieuwe ACME v2 API endpoint. De autoriteit hoopt dat hiermee een nieuwe stap wordt genomen om het hele internet te versleutelen.

Inmiddels zijn 47 miljoen domeinen voorzien van een SSL-certificaat van Let’s Encrypt. De organisatie kondigde eind juni dit jaar aan meer dan 100 miljoen certificaten te hebben uitgegeven. Deze vooruitgang heeft grote gevolgen gehad voor internetverkeer. Steeds meer eigenaren lijken hun webpagina’s te voorzien van HTTPS. Het percentage hiervan dat via HTTPS geladen wordt zou sinds 2015 zijn toegenomen van 40 tot 58 procent, voor een deel dankzij Let’s Encrypt.

Let’s Encrypt start begin 2018 met wildcardcertificaten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.