Begin deze week gingen er al geruchten over een geplande reorganisatie bij technologiebedrijf Microsoft. Deze zou duizenden banen binnen de organisatie gaan kosten, voornamelijk bij de verkoop- en marketingafdeling. De voornaamste reden zou een verbeterde focus op cloud-diensten zijn, een markt waarin Microsoft zijn groei wil aanwakkeren. Deze geruchten werden vandaag officieel bevestigd.

In totaal zou het gaan om 10% van de verkoopmedewerkers dat buiten de deur wordt gezet. Driekwart hiervan zou buiten de Verenigde Staten werkzaam zijn. CNBC meldt dat het om duizenden banen gaat, wat relatief gezien een klein percentage is van het totale personeelsbestand. Deze zou volgens de laatste telling uit zo’n 121.000 mensen bestaan. Het personeel werd vandaag ingelicht over de aankomende reorganisatie.

“Microsoft implementeert veranderingen om zijn klanten en partners betere dienstverlening te kunnen bieden,” zo liet een woordvoerder van de Amerikaanse multinational weten. “Vandaag nemen we belangrijke stappen om sommige personeelsleden te laten weten dat er wordt nagedacht over hun baan of om hen in te vertellen dat hun positie zal worden beëindigd.”

De reorganisatie van Microsoft zal de resterende verkoop- en marketingmedewerkers meer laten focussen op cloud service Azure. Voorheen werd er voornamelijk op overheden, olie- en aardgasmaatschappijen, en de farmaceutische industrie gefocust. Het bedrijf wil zich nu voornamelijk richten op het midden- en kleinbedrijf, alsook op grote ondernemingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here