De overname van e-commerce bedrijf Souq.com door Amazon is volledig afgerond. Deze werd in maart dit jaar aangekondigd en stelt het Amerikaanse bedrijf in staat de e-commercebranche van het Midden-Oosten en Noord-Afrika te betreden met een lokaal marktaandeel van 78%.

In totaal werd er 580 miljoen dollar voor het in Dubai gelegen Souq.com neergelegd door Amazon, zo is in een rapport op de website van Nasdaq te lezen. Dit komt omgerekend neer op zo’n 510 miljoen euro. Door deze overname, welke inmiddels officieel is afgerond, krijgen de ruim 45 miljoen maandelijkse bezoekers van Souq de mogelijkheid hun aankopen middels een Amazon-account te doen. De webwinkel biedt zijn bezoekers 8,4 miljoen producten verdeeld over 31 verschillende categorieën.

Amazon kan door de overname zijn activiteiten uitbreiden naar zeven laden: Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit, Egypte, Bahrein en Qatar. Hiermee laat het bedrijf duidelijk zien zichzelf in nieuwe markten in te willen kopen in tegenstelling tot alleen het laten groeien van de organisatie in markten waar het al actief is. De overname van Whole Foods, waarvoor 13,7 miljard dollar werd neergeteld, onderstreept deze intentie nog eens extra.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here