Pokémon Go van ontwikkelaar Niantic heeft sinds zijn lancering in juli 2016 ruim 1,2 miljard dollar aan omzet opgeleverd, wat omgerekend ruim een miljard euro is. De game is lang niet zo populair als dat het in 2016 was, toch wordt er nog flink aan verdiend. Daar bovenop is de game ruim 752 miljoen keer gedownload, zo laat analytics start-up Apptopia weten.

Van het totale bedrag zou omgerekend zo’n 835 miljoen euro in 2016 zijn verdiend. De overige ruim 200 miljoen euro aan inkomsten zijn in het jaar 2017 gegenereerd. Dit blijkt uit cijfers die door VentureBeat zijn gepubliceerd. Het ziet er dan ook naar uit dat Pokémon Go nog steeds genoeg spelers heeft die regelmatig nieuwe digitale monsters vangen.

Volgens Apptopia is 57,4 procent van de spelers mannelijk en is 38 procent tussen de 19 en 34 jaar. Er zijn echter genoeg jongeren die regelmatig Pokémon Go opstarten, maar liefst 32,5 procent van de spelers is 18 jaar of jonger. Deze cijfers illustreren duidelijk dat Pokémon een merk is met een plek in het hart van een hoop mensen, iets dat voorlopig niet zal veranderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here