Er gaan momenteel geruchten de ronde dat Microsoft een nieuwe reorganisatie in de planning heeft om zich zo meer op cloud-diensten te focussen. Deze reorganisatie kan ‘duizenden’ banen kosten bij de internationale verkoop- en marketingafdeling van de Amerikaanse techgigant. Hier zou later deze maand meer bekend over moeten worden, zo schrijft Bloomberg.

Duizenden banen zouden door de reorganisatie binnen Microsoft risico lopen, zo laat TechCrunch op hun website weten naar aanleiding van informatie van bronnen. Ook zouden andere kleinere onderdelen van het bedrijf aanpassingen kunnen ondervinden in werkgelegenheid. Dit zou het gevolg zijn van de verandering binnen het leiderschap binnen Microsoft van afgelopen jaar. Het concern wil zich namelijk meer op cloud-diensten richten om zo de concurrentie met bedrijven als Amazon aan te gaan.

Dit is niet de eerste keer dat Microsoft een grote reorganisatie doorvoert. Afgelopen jaar gaf het bedrijf aan het voornemen te hebben 2850 banen te schrappen. Een kleine 900 hiervan zouden zich op de verkoopafdeling bevinden, aldus The Seattle Times. Ook het jaar daarvoor werden 7800 banen beëindigd, voornamelijk om de financiële klap van $7,6 miljard voor de overname van Nokia op te kunnen vangen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here