Samsung Electronics heeft vandaag aangekondigd vanaf aankomende vrijdag te beginnen met het verkopen van refurbished Note 7 exemplaren. De mobiele telefoon werd eerder globaal teruggeroepen na meldingen over ontploffende exemplaren. De refurbished-variant zal verkocht worden als ‘Fan Edition’.

De massale terugroep actie van Samsung heeft het bedrijf miljarden aan verloren winst gekost en heeft een flinke deuk in de reputatie van de Koreaanse techgigant opgeleverd. Ongebruikte en ongeopende exemplaren zijn uit elkaar gehaald en onderdelen ervan zijn gebruikt om de Note 7 FE in elkaar te zetten. Samsung probeert hiermee de discussie over de uitwerking van de terugroepactie op het milieu te verzachten.

De samenstelling van de FE-editie wijkt iets af van het origineel. Allereerst zal er geen Samsung-logo voorop de mobiele telefoon aanwezig zijn, maar er is wel een Galaxy Note Fan Edition logo op de achterkant aanwezig. De batterij zou een capaciteit van 3200mAh hebben, iets minder dan de 3500mAh die het origineel had. Er zouden ook aanvullende checks aanwezig zijn om oververhitting te voorkomen.

Er zijn zo’n 400.000 Note 7 FE-apparaten die op 7 juli de Zuid-Koreaanse markt zullen betreden. Deze zullen volgens Reuters worden verkocht voor 699.600 won, wat gelijk staat aan zo’n €535. Dit is fors minder dan de ongeveer €850 dat voor het origineel werd gevraagd.

Het is nog onbekend of de Galaxy Note Fan Edition ook buiten Zuid-Korea verkocht zal worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here